søndag 12. april 2009

Et forbilde..

Nå tenkte jeg egentlig at jeg skulle skrive om en person jeg beundrer veldig, og som absolutt, iallfall nå, har blitt en av mine forbilder. Den personen heter Jade Goody. Hadde aldri hørt om henne, men så er fast leser av VG, og der sto det en dag i Januar at en britisk Big Brother kjendig hadde fått livstruende kreft. Jeg måtte jo selvsagt lese vettu, og begynte å lese mer om Jade på nettet. Hun var med i Big Brother, altså den britiske versjonen, i 2002 (trur jeg:P) Da ble hun kjent fordi hun var utrolig rappkjefta, og dret mer eller mindre i hva andre sa. Da hun kom tilbake i kjendis Big Brother i 2007 mobbet hun og kom med rasistiske bemerkninger til den indiske skuespilleren Shilpa Shetty, og dette ble faktisk så ille til slutt at den britiske statsministeren oppfordret nasjonen til å stemme ut Jade. Hun ble til slutt kastet ut. Hun beklaget senere dette overfor Shilpa Shetty.

Hun skulle være med i enda en versjon av Big Brother, den indiske, da hun i 2008, på sommeren, fikk vite (inne i Big Brother huset!) at hun hadde livmorhalskreft.
Her kommer videoen fra dagen hun får vite det. Lyden er jævla dårlig, for å si det mildt, og han derre indiske idioten som prekær er også ille irriteranes, men men, dere ser dere som vil:P Hihi..


Selvsagt dro Goody fra huset den samme dagen for å begynne med kreftbehandlingen hjemme i England. Etter mange strålebehandlinger ble det klart i begynnelsen av 2009 at kreften hadde spredd seg til resten av kroppen, og også hjernen, og legene ga henne noen måneder igjen. Det var etter denne beskjeden at Jade begynte å handle. Hun hadde to sønner, begge under 10 år, og da det ble klart at kreften kom til å kreve livet hennes, var det første hun gjorde å gifte seg med kjæresten Jack Tweed etter at han fridde på valentinsdagen. 22.Februar 2009 sto bryllupet og Jade hadde solgt bilderettighetene til Ok! Magazine for 700 000 pund, og hun skulle bruke disse pengene til å sikre sine sønners fremtid når hun hadde gått bort. Hun skulle også døpe guttene og seg selv, og solgte også disse bildene til OK! og fikk mer penger til sønnene. Samtidig gjorde hun mange intervjuer med tv stasjoner, der hun oppfordret kvinner til å sjekke seg for livmorhalskreft jevnlig, for å være et skritt foran en eventuelt kreftdiagnose, og etter dette fløy salget av livmorhalskreft - tester i været i storbrittania og kvinner testet seg - endelig.

22. Mars døde Jade Goody, etter å ha vært gift i en måned med Jack Tweed. Etter planen skal dagboka hennes fra de siste dagene bli gitt ut som bok, og den begynner med et brev til hennes sønner der hun skriver at englene kaller på henne. Og inntektene til boka går selvsagt rett til sønnene. Jade Goody ga ikke bare kreften et ansikt, hun viste også for unge jenter at det er greit å ha pupper,mage og lår, hun blåste nemlig i det, men prøvde samtidig å være litt sunn og ga også ut trenings DVD'er i hjemlandet England. Jeg beundrer denne dama fordi hun kjempet så hardt til det siste, og viste at tiden hun fikk å leve ikke trengte å bestå i å ligge i sykesenga. Hun giftet seg med Tweed, med en brudekjole med lommer på, som hun kunne ha smertestillende i, og med de to sønnene ved sin side, hun ba jenter teste seg for kreft, og ble tatt inn i varmen av hele England.




Har dere der ute noen forbilder? Isåfall, hvem?

*TinA..

Ingen kommentarer: